Vynovená Belianska jaskyňa

04. 09. 2015
Autor Martin Talač

Zdroj: poprad.korzar.sme.sk

Keďže sa pomaly blíži jeseň a s ňou aj viac daždivých dní, určite by ste nemali obísť Beliansku jaskyňu, ak Vám plány na túru prekazí počasie. Od októbra minulého roku do mája bola uzavretá z dôvodu prestavby, počas ktorej dostala nové osvetlenie, zábradlia a chodníky.

Prehliadka má trvať cca 70 minút, ale našej skupine trvala takmer 90. Ani nám to neprekážalo, pretože jaskyňa sa nám naozaj páčila a oplatí sa ju vidieť. Čím sme postupovali jaskyňou ďalej, tým krajšie boli časti, do ktorých sme prichádzali. To najlepšie nás ale čakalo takmer na konci v hudobnej sieni s výnimočnými akustickými podmienkami. Radím Vám odísť medzi poslednými a vychutnajte si hudbu čo najdlhšie.

Zdroj: www.slovakia.travel

Belianska jaskyňa je jedinou verejnosti sprístupnenou jaskyňou vo Vysokých Tatrách, konkrétne v Tatranskej Kotline, kam sa dostanete autobusom, na bicykli a samozrejme autom. Z parkoviska sa k vstupu do jaskyne dostanete za približne 20 minút.

Vstupy do jaskyne sú každú hodinu, ale v prípade veľkého množstva návštevníkov sú vstupy každých 15 minút. Pamätajte na to, že v jaskyni je stála teplota okolo 6 °C, takže aj v lete sa určite oblečte teplejšie.

Zdroj: www.slovakia.travel

Zdroj. www.slovakia.com


Sledujte nás aj na