Prvá liptovská ferrata je v Liptovských Revúcach.

03. 08. 2020
Autor Denisa Vetešková

Ak je Vám klasická turistika už málo, alebo Vám je blízky adrenalín, tak minulý rok v Liptovských Revúcach sprístupnili štvrtú slovenskú ferratu, prvú na Liptove.

No a keďže u nás sa podaktorí bojíme výšok, informácie o tejto skale nad Záhorovom, ktorej dali názov Dve veže si požičiame od Ľubomíra Mäkkého zo stránky www.hiking.sk. Odborné informácie si prečítate tam, my Vám sem dáme pár pekných fotiek ako lákadlo.

V našich chatách WILI HUNTER, ktoré sú od ferraty "čo by kameňom dohodil" (autom tak 5 minút, peši asi 20 minút) sa na tento zážitok perfektne pripravíte. Príjemné tiché prostredie a zurčiaci potôčik Vás naladia na liptovskú prírodu. V zastrešenom altánku si spríjemníte večerné chvíle pri grilovačke, lebo bielkoviny sú pred športovým výkonom dôležité. V pohodlných posteliach sa vyspíte ako v bavlnke a budete pripravení na výstup. Po náročnom dni určite oceníte leňošenie v drevenej kadi.

Ešte dôležitá informácia, nemusíte vlastniť kompletnú horolezeckú výstroj. Ferratový set si môžete zapožičať na recepcii vo Vodnom svete v Gothale. Cena ferratového setu je 10€/deň. Certifikovaný odborný dohľad je možný po včasnej telefonickej rezervácii na tel. čísle 0948 72 12 12.


Ak budete potrebovať, poradíme Vám aj s iným programom v blízkosti našich chát. Stačí zavolať na tel. číslo 0918 707 125 alebo napísať na rezervacie@wilislovakia.sk.



Sledujte nás aj na