Kam s deťmi v Tatrách v prípade zlého počasia

27. 07. 2017
Autor Denisa Vetešková

Rezervovali ste si ubytovanie vo Vysokých Tatrách na letné prázdniny, plánujete, ktoré túry zdoláte, aké prechádzky absolvujete. Všetci sa tešíte, ale tesne pred odchodom pán v televízii oznámi, že bude pršať a radikálne sa ochladí. Stornovať ubytovanie sa už nedá a Vy tápete, čo budete s deťmi robiť, aby Vás od nudy nezjedli.

Tu je pár tipov, ako neprísť o nervy a rozum a zabaviť deti v prípade nepriaznivého tatranského počasia.

Keď neleje ako z krhly, ale na túru sa aj tak nedá ísť, choďte pozrieť krásy Belianskej jaskyne. Je to jediná, verejnosti prístupná, jaskyňa v Tatrách. Už v roku 1896 sa v jaskynných priestoroch svietilo a elektrický prúd do jaskyne dodávala elektráreň postavená na potoku Biela. Prehliadka trvá cca 70 minút.

V Tatranskej Lomnici sa nachádza Múzeum TANAPu, teda Tatranského národného parku, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie svojho druhu na Slovensku. Zoznámite sa tu s florou a faunou v Tatrách, jej ochranou a inými zaujímavosťami. Deti si radi pozrú vystavené zvieratá, rodičov zaujmú dejiny sprístupňovania Tatier. Keď už budete v Lomnici, určite choďte pozrieť Skimuseum, aj keď je leto a lyžovanie nie je velmi aktuálne.

O zábavu budete mať všetci postarané v Tricklandii v Starom Smokovci. Je to jedinečné putovanie Slovenskom v galérii trick-artu a optických ilúzií. Je rozložená na ploche 500 m2, na ktorých sa nachádza 24 atrakcií. Obsahujú 15 trick-artových obrazov, rozšírenú realitu, antigravitačné miestnosti, najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe a iné. A dajú sa tam kúpiť zaujímavé suveníry a hračky.

Ak by deti ešte neboli dostatočne unavené, treba im viac športovej aktivity. Tú nájdete napríklad v Aqua Relax Titris v Tatranskej Lomnici. Nielen deti sa môžu vybúriť na 36 metrovom vnútornom tobogáne a v zrýchľovacom kanály, ale nájdete tu aj vodné chrliče a vodný hríb, či ležadlový perličkový kúpel.

Väčsou alternatívou oproti "rodinnému Titrisu" je Aquacity Poprad, vzdialený od Tatranskej Lomnice len asi 20 minút autom. Tu okrem klasických aquaparkových aktivít môžete navštíviť Ostrov pokladov, Mayskú pyramídu alebo bazény Blue Sapphire a Blue Diamand.

Vo väčšine hotelov a penziónov majú detské kútiky, tak je tomu aj v Apartmánoch WILI TATRY, kde sa do detskej miestnosti vchádza ako do zábavného cirkusu. To aby cirkus nebol v apartmáne, ale pekne v herni;-).

Sledujte nás aj na