Jarné prázdniny vo Vysokých Tatrách

12. 01. 2017
Autor Denisa Vetešková

Jarné prázdniny vo Vysokých Tatrách


Ani sme sa nenazdali a je po vianočných sviatkoch. Väčšina detí sa s ohrnutým nosom musela vrátiť naspäť do školských lavíc a rovnaká väčšina rodičov sa už nevedela dočkať 9.januára, kedy sa skončia prázdniny (v žiadnom prípade sa nechcem dotknúť detí, ktoré sa do školy tešili a rodičov, ktorým deti potom chýbali).

Každopádne, opäť stačí raz žmurknúť a sú tu polročné prázdniny a dvakrát a budú tu tie jarné. Jupííí!

Našťastie je tento rok snehu neúrekom skoro všade, ale dovolím si Vám navrhnúť vyraziť do Vysokých Tatier, kde si veľa zábavy užije celá rodina.

Ubytovať sa môžete v centre Tatranskej Lomnice, v príjemných apartmánoch, odkiaľ to budete mať všade blízko.

Tak začnime:

  1. Lyžiari to majú ku Skibusu na autobusovú stanicu, ktorý ich vyvezie až k lanovkám, 2 minútky peši.
  2. Sánkarom stačí prejsť cez park pred budovou WILI TATRY a po prechode pre chodcov sa dostanú k perfektnému sánkarskemu kopcu.
  3. Bobistom doporučujem rovnakú trasu ako sánkarom, a to z jednoduchého dôvodu, bobová dráha je hneď vedľa sánkarskeho kopca.
  4. Plavci a "potápkari" majú viac možností, kde sa realizovať. Jedna z nich je vzdialená asi 15 minút peši, prípadne 3 minútky autom. Aqua Relax v hoteli Titris je malý a príjemný vodný svet, dokonca s krátkym tobogánom. Pre tých, čo majú radšej veľké bazény a tobogány, je určený AquaCity Poprad. Autom sa tam dostanete za 20 minút.
  5. Milovníci sauny a vírivky nemusia ani vyjsť z budovy. Do privátneho wellness centra v suteréne budovy WILI TATRY im stačí zísť v papučiach.
  6. Výletníkom doporučujem ísť električkou do Starého Smokovca, na vlakovú stanicu to je 5 minút peši cez park. Najskôr vybehnite (alebo sa vyvezte) na Hrebienok a tam skuknite preslávený Tatranský ľadový dóm. A po ceste naspäť sa vybláznite v Tricklandii. Nezabudnite si zobrať foťáky, inak to nefunguje. Ale telefónom sa tiež dá.
  7. V neposlednom rade, pre úplne všetkých sú v okolí skvelé múzeá. TANAP (Tatranský národný park) je čoby kameňom dohodil a do zaujímavéhoSKI MUZEAje taká istá vzdialenosť krát dva.

Ani týždeň jarných prázdnin nebude stačiť, aby ste to všetko stihli. Môžete sa každý víkend vracať:-). Až do letných práznin. Ale to už Vás "podráždime" zase iným programom.

Sledujte nás aj na