4 výhody priamej rezervácie ubytovania

26. 09. 2018
Autor Denisa Vetešková

Ako rezervujete ubytovanie pre Váš pobyt či už na Slovensku alebo v zahraničí? Nemám na mysli pobyt sprostredkovaný cestovnou kanceláriou alebo agentúrou, myslím skôr individuálne plánovanie dovolenky.

Je viac možností a je na každom, ktorú si vyberie. Či už je to rezervácia cez vyhľadávač, ubytovací portál alebo priamo u ubytovateľa. A keďže ja som ubytovateľ, tak je jasné, prečo Vám idem ponúknuť výhody priamej rezervácie. Predstavujem len 4, ale určite ich je ďaleko viac.

  1. Výhodnejšia cena

Jednoznačne, bez debaty. Ak teda ubytovateľ nie je dilino a premýšľa hlavou. Hovorí Vám niečo provízia? Tak do výšky provízie, ktorú je ubytovateľ povinný platiť prostredníkovi, Vám môže poskytnúť zľavu. Je však potrebné nebyť lenivý, vyhľadať si priamy kontakt na ubytovateľa a telefonicky alebo emailom ho osloviť. Väčsina ubytovateľov má na svojich webových stránkach aj rezervačný systém. A opäť stačí trochu aktivity, vyplnenie formulára je jednoduchá záležitosť.

2. Priamy kontakt k ubytovateľom


Keď sa už raz osobne spojíte s Vašim ubytovateľom, minimálne Vás poteší osobný pozdrav na recepcii. Alebo od správcu. Ešte pred pobytom sa môžete informovať o všetkom potrebnom, ak to neviete nájsť na web stránke. A už nejdete do úplného "cudza":-).

3. Stávate sa "členom rodiny"


Keď si spravíte rezerváciu priamo na našej web stránke alebo si ju dohodnete emailom alebo telefonicky, tak sa automaticky stávate členom W Benefit Clubu a my Vám pri každom ďalšom pobyte v niektorom z našich zariadení poskytneme nejaký benefit. Vačšinou vo forme prekvapenia a lepšej ceny. A podobne to majú aj ostatní ubytovatelia, stači sa informovať.

4. Podpora cestovného ruchu na Slovensku


Viem, viem, tým, že sa ubytujete na Slovensku, už automaticky cestovný ruch na Slovensku podporujete. Ale je dôležité podporovať aj podnikateľské subjekty, ktoré sa cestovnému ruchu na Slovensku venujú. Priamou rezerváciou tieto subjekty napríklad nemusia platiť daň z provízie za zahraničného sprostredkovateľa, ktorý nemá na území Slovenskej republiky sídlo. Daň za služby tým síce neznížite tak ako to bolo kedysi, ale daňového zaťaženia je už aj tak dosť. A aj ceny sa tým možno upravia.

A na záver si dovolím malé jazykové okienko. Sme na Slovensku, tak

Rezervujte ——-> NeBookujte!

Sledujte nás aj na