Kam v lete na výlety s deťmi v okolí Liptovských Revúc

20. 07. 2017
Autor Denisa Vetešková

Liptovské Revúce sa nachádzajú asi na pol ceste medzi Ružomberkom a Banskou Bystricou. V Liptovskej Osade jednoducho odbočíte a po pár kilometroch sa ocitnete v objatí úžasnej Veľkej Fatry.

Či už budete s deťmi v Nižnej, Strednej alebo Vyšnej Revúcej, určite Vám príde vhod pár tipov na výlety s nimi.

Priamo v Liptovských Revúcach navštívte Rozprávkovú vtáčiu záhradu, kde je najvyššia hustota tak vtáčích kŕmidiel ako aj búdok na jeden ár na celej Zemeguli... A to je údaj hodný vari aj zápisu do Guinnessovej knihy rekordov!

Slovenské ľudové rozprávky si môžete užívať aj v Habakukoch, kam sa dostanete autom asi za 15 minút smerom na Donovaly. Tvoria ich domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinový zámok s jazierkom. Či už je to originálna rozprávková architektúra, interaktívne divadelné predstavenia, alebo ukážky ľudových remesiel-o program budete mať postarané.

Rovnako na Donovaloch vytvorili detské mestečko Donovalkovo, kde sa nachádza 17 domčekov zmenšených tak, aby reálne zapadli do detského sveta.Nájdete tu kino, nemocnicu, či rozprávkový domček pripomínajúci medovníkovú chalúpku. Malé princezné môžu navštíviť Snehulienku, alebo Popolušku a priamo u nej doma si pripraviť chutný koláčik či vypiť lahodnú šálku čaju.

Keď už budete mať rozprávok dosť alebo ste "vodné živly", zavítajte do Liptovskej Osady, do malého Aqua parku Gothal, ktorý zatiaľ málokto pozná, tým pádom budete mať väčšie súkromie.

Ale keď máte radi okolo seba väčšiu spoločnosť, len asi 40 minút autom smerom na Ružomberok, sa nachádza Aquapark Gino Paradise Bešeňová. Okrem termálnych a letných bazénov, tobogánov a iných atrakcií, si môžete užiť aj saunový svet a rôzne masáže, reštaurácie, bary a rôzne obchody.

Nemali by sme zabúdať ani na kultúrne a historické obohacovanie našich detí. Vlkolínec - živá obec, je obývanou obcou so stálymi obyvateľmi a chalupármi. V roku 1993 bola zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO ako neporušený sídelný celok, ktorý z hľadiska rovnorodosti nemá porovnateľný súbor domov v rámci stredoeurópskeho územia. A je od Liptovských Revúc vzdialená len 15 minút autom.

Či už sa rozhodnete pre všetky tieto destinácie alebo počas Vášho pobytu v Liptovských Revúcach navštívite s deťmi len niektoré z nich, užite si krásy Liptova a Veľkej Fatry.

Sledujte nás aj na