Ako stráviť 4 dni vo WILI HUNTER.

17. 04. 2015
Autor Denisa Vetešková

Ako stráviť 4 dni vo WILI HUNTER.

Samozrejme Vám nechceme určovať, čo máte robiť počas predĺženého víkendu, ale radi by sme Vám predstavili pár návrhov, kam ísť a čo vidieť v Liptovských Revúcach a ich okolí.

1. "Rozprávková vtáčia záhrada" u pána Sanigu v Strednej

Väčšiu romantiku ste nezažili! Twilight sa nechytá! Už len keď si pustíte stránku www.saniga.sk, vtáči spev Vám vykúzli úsmev na tvári. A čo ešte, keď to všetko uvidíte naživo! Pán Saniga je taký "blázon" do vtákov, že este aj obkladačky v kúpelni má s vtáčimi motívmi. Okúzlia Vás jeho príbehy a znalosti.

2. Vlkolínec - svetové dedičstvo UNESCO

Len 15 minút jazdy autom Vám stačí k tomu, aby ste sa ocitli pár storočí nazad, v obci, ktorá podľa povestí dostala meno po vlkoch, vyskytujúcich sa v tejto oblasti. Pravdepodobne prvá písomná zmienka o obci Vlkolínec je z roku 1376, keď sa spomína ako jedna z častí mesta "ulíc" Ružomberka. Ľudová architektúra je typická vrchárska, základom je drevo z okolitých lesov. Od roku 2010 je v Galérii prístupná stála výstava výtvarných prác umelcov amatérov, drevorezieb, hudobných nástrojov, ľudového náradia a loveckých trofejí z okolia Vlkolínca.


3. Dobšinského rozprávkový svet HABAKUKY

Na Donovaly sa z Liptovských Revúc dá dostať buď autobusom z dediny alebo cez kopec (to je riadna turistika), ale najjednoduchšie je ísť 15 minút autom. Môžete tu zažiť atmosféru slovenských ľudových rozprávok. Rozprávkovú dedinku tvoria domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinový zámok s jazierkom, amfiteáter s kapacitou cca 200 osôb či obchodný dom KÚRNIK ŠHOPA SENTER.Môžete sa tu zabaviť a aj doplniť stratenú energiu v miestnej Hodovni.

4. Kúpanie v GINO Paradise v Bešeňovej

V Bešeňovej sa dá kúpať v akomkoľvek počasí. Niekomu sa dokonca páči máčať sa v teplej vode, keď naňho prší. Či už budete potrebovať vyhriať kosti alebo poriadne unaviť deti, 10 minút za Ružomberkom máteceloročnú možnosť. A že tam toho je! Pozrite sa na www.ginoparadise.sk alebo sa nechajte prekvapiť.

5. … and last but not least… či ako to tí angláni hovoria?

Veľká Fatra je pre turistiku ako stvorená. Krásné hory, úžasné výhľady, čerstvý vzduch. Vydajte sa na jednoduchšiu túru s deťmi alebo si otestujte svoje schopnosti na náročných turistických chodníčkoch. Bližšie informácie o trasách nájdete na našej webstránke.

Sledujte nás aj na